Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Съпругата на проф. Герджиков - уважаван учен и преподавател

Общество

Съпругата на проф. Герджиков - уважаван учен и преподавател

Снимка:

Коя е съпругата на проф. Анастас Герджиков? Това е един от въпросите, които се обсъждат в общественото пространство в последната седмица. Проф. Виолета Герджикова е малко известна, защото за разлика от други дами, животът ѝ тече извън социалните мрежи.

Проф. Герджикова е завършила класическата гимназия в София. След това влиза в Софийския университет, където учи филология. Тя остава там и до днес, където развива научната си кариера. Именно в СУ тя среща и мъжа си. В момента Виолета Герджикова преподава класическа филология, старогръцка и римска култура. Освен това тя чете и лекции за ролята на Античността в съвременното кино. Никога не показвала политически пристрастия.

По описание Виолета Герджикова е пълна противоположност на съпругата на настоящия президент Румен Радев - Десислава. Преди да стъпи на „Дондуков“ 2 Радева е работила в шоубизнеса като секретарка на Слави Трифонов. След това заема пост в държавната администрация като пресаташе на „Военно въздушните сили“. Именно там се запознава с бъдещия си съпруг Румен Радев.  

По профил Герджикова се разграничава и от Юлияна Плевнелиева. Предишната жена на Росен Плевнелиев, от която той има двама синове, изобщо не стъпи във вила „Калина“. Не я видяхме и да застава до съпруга си през целя му мандат.   


Топ новини

виж още

Актуална тема