Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев – с хакнат профил и френско име във Фейсбук

Общество

Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев – с хакнат профил и френско име във Фейсбук

Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев – с хакнат профил и френско име във Фейсбук - Tribune.bg
Снимка:

Нищо не сме получили от МО, водим дело за извънредния труд на Валентин, каза вдовицата

С ново име на френски - Christelle Curtillet -  е във Фейсбук Димитрина Попова, съпругата на загиналия военен пилот подп. Валентин Терзиев. „Хакнаха ми профила и ми сложиха това име. Очевидно много говоря и някой ме е атакувал. Опитвам се да си възстановя предишния профил“, обясни пред „24 часа“ вдовицата.

Два месеца след гибелта на съпруга ѝ дъщеря ѝ Никол я е зарадвала с внучка. Бебето Катерина вече е на 4 месеца и  е новото щастие в живота на Димитрина след преживения шок.

Тя съжалява само, че Валентин Терзиев не е дочакал раждането на малката, макар биологически Катерина да не е негова внучка. Никол е от първия брак на Попова, а с Валентин имат 12-годишен син Александър.

Именно момчето чрез майка си заведе дело срещу авиобаза Граф Игнатиево за 70 000 лева обезщетение. Това са неплатени средства за извънреден труд и дежурства на баща му - 2967 часа за времето от 26 май 2010 до датата на смъртта му 9 юни 2021 г.

През ноември началникът на отбраната на Българската армия адмирал Емил Ефтимов обяви, че парите ще бъдат преведени на вдовицата и сина.

„Нищо подобно. Така им е изгодно да говорят пред обществото. Водим съдебно дело“, обясни Димитрина Попова.

Справка на „24 часа“ показва, че старт на процеса е насрочен за началото на март догодина в Пловдивския окръжен съд.

Приятелите описват Димитрина като твърда и борбена жена, която работи много и не се предава.

„Изглежда серт, но характерът ѝ е такъв. Не понася несправедливост“, разказа нейна близка. По думите ѝ Попова не спира да се труди, върти счетоводна кантора и две книжарници в Асеновград.

Със същата упоритост Димитрина продължава да търси истината за смъртта на съпруга си, който при нощен полет по време на учение падна с пилотирания от него МиГ-29 в морето край Шабла на 9 юни т. г. Според официалната версия на МО причина за трагедията е загуба на пространствена ориентация. Попова обаче не приема това заключение.

„Продължаваме да търсим истината, защото загубата на пространствена ориентация не е присъща за теб“, написа Димитрина на 9 октомври. Разследването на инцидента все още не е приключило във Военно-окръжната прокуратура в София. Не е готова и комплексната експертиза.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети