Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сарафов: Имало е взрив, но въпросът е дали е бил вътре в автобуса или е от сблъсъка му с мантинелите

Общество

Сарафов: Имало е взрив, но въпросът е дали е бил вътре в автобуса или е от сблъсъка му с мантинелите

Сарафов: Имало е взрив, но въпросът е дали е бил вътре в автобуса или е от сблъсъка му с мантинелите - Tribune.bg
Снимка:

Жертвите на трагедията се идентифицират, имало е втори шофьор

Съвместно заседание на следствието и прокуратурата се е провело след трагедията с 45 жертви на АМ „Струма“.

На него е било уточнено получаването на всички документи от РСМ за фирмата, за автобуса, както и в най-кратък срок биологичен материал от близките и роднините на жертвите. Процесът вече е започнал. Към РСМ е изпратен списъкът с пътниците от автобуса и процесът по идентифициране е започнал. Случаят е с приоритет“, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов от мястото на инцидента на АМ „Струма“.

„Трагедията е голяма, 12 деца загубиха живота си“, каза от своя страна главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски. „Съболезнования за жертвите. Дълги години имаме добро взаимодействие с прокуратурата в България и ще работим заедно", каза Йовевски.

„Картината на трагедията се изяснява с всеки изминал час. Разпитват се свидетели както очевидци, така и преживели трагедията. Само двама от пострадалите са в адекватно състояние и могат да дадат свидетелства“, каза още Борислав Сарафов.

Установено е, че е имало взрив в автобуса, но още не са ясни причините за него.

„Въпросът е дали взривът е причинен вътре в автобуса или от сблъсъка му с мантинелите. Четирите автобуси от групата са се движили на разстояние 15-20 минути един от друг", посочи Сарафов.  

Имало е втори шофьор, предполага се, че и двамата водачи са загинали, но информацията не е окончателна.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева също беше на мястото. Тя увери, че прокуратурата ще направи всичко за бързо разследване и изрази съболезнования.

Към момента в РСМ няма да се провежда допълнително досъдебно производство, засега то ще е само на територията на България, заявиха прокурорите.

Вилма Русковска от спецпрокуратурата в РСМ обясни, че фирмата превозвач е на 20 години, досега не са имали инциденти, но трябва да се провери съответната документация за техническото състояние на автобусите. По първоначална информация катастрофиралият автобус е нов, само от три години е в експлоатация.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати