Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Съвет на производител: Само антивирусните гелове действат срещу коронавируса

Общество

Съвет на производител: Само антивирусните гелове действат срещу коронавируса

Снимка:

Между 50 и 100 нови фирми за дезинфектанти са се появили на пазара у нас, но не е сигурно качеството им

Гражданите не са достатъчно информирани за дезинфектантите, твърди пред БТВ собственикът на фирма за производство на такива продукти Виктор Азманов. По думите му има три основни вида дезинфектанти – антибактериален, антигъбичен и антивирусен, като само последният действа срещу коронавируса.

Само препарати за дезинфекция, които са минали тестове и са сертифицирани от държавните органи са легитимни и безопасни, твърди производителят.

„Между 50 и 100 фирми са се появили последните месеци на пазара у нас, но доколко техните дезинфектанти отговарят на изискванията е трудно да се каже“, обяснява Алмазов.

Той коментира, че 7-8 фирми доставят дезинфектанти на болниците в България, а от тях само две са български. Тяхната продукция е с доказано качество.

Според Азманов особено важно е да се знае, че дезинфектантът се поставя върху чисти повърхности. Преди да се нанесе гела трябва да си измием ръцете със сапун. Ако не можем, трябва да търкаме с дезинфектант поне 15 сек. върху дланите си.

Азманов посочи, че в Китай и Ухан имат много добро ниво на хигиена и носене на маски. Той е бил на студентски обмен в града, където се смята, че е възникнала заразата от коронавируса.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив