Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Съветник на Сачева: Колкото МС е обществено място, толкова е и бТВ, всички водещи – с маски

Общество

Съветник на Сачева: Колкото МС е обществено място, толкова е и бТВ, всички водещи – с маски

Снимка:

Според бТВ министрите трябва да носят маски на пресконференции

Медийният съветник на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева отговори на бТВ, които днес излъчиха репортаж за „масово нарушаване на заповедта за задължителното носене на маски на закрити обществени места“. Става въпрос за липсата на защита по време на пресконференции на закрито от страна на ораторите.

бТВ дават примерни с изявления на кмета на София Йорданка Фандъкова и на министри.

„В името на обективността, колеги от бТВ, нека кажем, че колкото МС е обществено място според вас, толкова е и сградата на бТВ. Така че, сега трябва да докажете, че на изброените в днешния ви репортаж пресконференции в Столична община, МОН и Гранитна зала в МС вашите репортери са били с маски. И от понеделник всички водещи на предавания да бъдат с маски. Иначе е двоен стандарт. И манипулация“, отговори Станислав Димов.

Той подчертава, че МТСП са дали информация на БТВ и тя гласи, че Министерството не е контролен орган в тази ситуация.

„На брифинга на 1 юли министър Сачева казва следните думи: „Нека да спазваме правилата, защото е важно, след като ги изискваме от всички останали, и ние да ги спазваме“. Преди брифинга министрите Сачева и Ангелкова бяха с маски. Свалиха ги, за да дадат информация на вас и останалите колеги, след което отново ги сложиха. Горните думи са доказателство, че никоя от двете няма никакво намерение да нарушава заповедта“, категоричен е медийният съветник.  


Коментари (1)

Вечната Мандати и за журналистите!Иначе ще гледаме злобните подмятания на Николаев или Марчева още дълго.Не е нормално за всички да има някакъв срок,а за тях не!
04.07.2020 09:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още