Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сайт на Бабикян обяви първата ваксинирана за умряла

Общество

Сайт на Бабикян обяви първата ваксинирана за умряла

„Почина първата ваксинирана британка от Коронавирус. Причина за смъртта ваксината.“ Тази „новина“ е водеща в сайта istinskitenovini.bg.

istinskitenovini.bgistinskitenovini.bg

90-годишната Маргарет Кийнън стана първият човек в света, който получи медикамента като част от програма за ваксинация на Великобритания. Тя казва, че за нея е „привилегия“ и най-хубавият подранил подарък за рождения ѝ ден, тъй като ваксината ще ѝ даде възможност да прекарва повече време със семейството и приятелите си през новата година.

Исторически момент в борбата с пандемията от COVID-19, който обаче е използван, за да привлича внимание в сайтовете за фалшиви новини. И не закъснява „връзването“ на случайния читател, че наистина жената е починала.

„Шестима души от опитните „зайчета“ на ваксината „гушнали букета“, това пък ни съобщава informiran.net.

informiran.netinformiran.net

Всъщност фейк новините в първия сайт са цяла поредица. От „шестимата починали“, на които е била поставена ваксина, та до абсурда, че ваксината „ни променя ДНК-то“.

istinskitenovini.bgistinskitenovini.bg

"Kак работят механизмите на хибридната война и дезинформацията: пускаш тролове под всяка позитивна новина  за успех в борбата с COVID19. В случая - първият коментар под статията е от трол, който цитира фалшив сайт, където се твърди, че първата ваксинирана британка е починала", пише Виктор Стоянов. 

Kак работят механизмите на хибридната война и дезинформацията: пускаш тролове под всяка позитивна новина за успех в...

Публикувахте от Victor Stoyanov в Сряда, 9 декември 2020 г.  

Коментари (2)

БОЕЦ Не се ли "налудуваха " престъпниците ? . Вероятно британката е била "обработвана " с домати , яйца , миризлива риба от "демократите " Бабикян , Минеков и Хаджигенов . Каквото повикали това ще ги стигне и без имунизация !
09.12.2020 12:03 / Отговор
Читатели и последователи бабикянови, не ви ли омръзна да ви баламосват като пълни дебили. Не е ли време да погледнете реалността в очите и колкото и да не ви харесва и да се опитате да вземете разумни решения за живота си, за които сами носите отговорност. Сайтовете за фалшиви новини са свалили нивото толкова ниско и буквално бълват нелепици, защото са преценили, че и нивото на читателите им е такова. Дали не са прави? Някой трябва да образова всеки влизащ за пръв път в интернет и фейсбук, че 70% от информацията там е лъжлива или манипулирана, ако не го разбират по-добре изобщо да не влизат.
09.12.2020 12:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още