Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Създава се онлайн платформа „Преоткрий България” в подкрепа на туризма

Общество

Създава се онлайн платформа „Преоткрий България” в подкрепа на туризма

Снимка:

Системата за резервации ще стартира от 1 юни

Създава се онлайн платформа „Преоткрий България” в подкрепа на туризма. Това обявиха в Министерски съвет министрите на икономиката, на туризма и на земеделието и представители на „Метро България”.

Платформата ще позволява да се правят онлайн резервации за хотели и ресторанти у нас. А новият продукт е насочен към хората, които искат да летуват в България. Системата ще стартира от 1 юни.

„Представяме продукт между бизнеса в България и държавата по отношение на това как по иновативен начин може да помогнем на малкия и средния бизнес, производителите на храни, хотелиерите“ , заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

„Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие“, посочи Георги Пирински от „Метро България” и заяви, че в платформата участват и много други компании.

Освен това ще се акцентира върху изцяло българско меню. Условието за ресторантите и хотелите, които ще участват в платформата, е да предлагат български храни и ястия.

„Широка група от международни и български компании от бизнеса, които застават зад тази кампания, ще вложат средства, с които ние да финансираме първоначалното зареждане на бизнеса да стартира“, добави Пирински.

Премиерът Бойко Борисов също е обсъдил платформата с представителите на „Метро“, а министърът на туризма Николина Ангелкова благодари на премиера за подкрепата да се създаде тази платформа.     

Среща на премиера Борисов с ръководството на „Метро“ по повод инициативата „Преоткрий България“Среща на премиера Борисов с ръководството на „Метро“ по повод инициативата „Преоткрий България“
           


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още