Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сделката за Нова телевизия влезе в КЗК

Общество

Сделката за Нова телевизия влезе в КЗК

Сделката за Нова телевизия влезе в КЗК - Tribune.bg
Снимка:

Цената на Нова телевизия е поскъпнала с около 100 млн. евро за две години

Сделката за Нова телевизия вече е внесена за одобрение в Комисия за защита на конкуренцията /КЗК/. Това е поредната стъпка за продажбата на Нова телевизия от компанията на братята Кирил и Георги Домусчиеви "Адванс Медиа Груп" на собственика на телекома "Виваком" - "Юнайтед Груп".

За сделката е необходимо одобрението на регулатора.

Дружество на "Юнайтед груп" - "Юнайтед Медия", ще придобие едноличен контрол върху "Нова Броудкастинг Груп" и дружествата, контролирани от нея - "Нет Инфо"; "Дарик нюз"; "Ви Бокс"; "Елит Медия България"; "Радио Веселина"; "Радио Експрес"; "Витоша ФМ"; "Агенция Витоша" и "Агенция Атлантик".

Съвместен контрол "Юнайтед Медия" ще има върху "Файненшъл Маркетплейс"; "Грабо Медия" и "Атика Ева", което издава списание "Ева". Понастоящем те са съвместно контролирани от "Нова Броудкастинг Груп" ЕООД и трети лица.

Неофициално източници от банковите среди посочват, че сделката е между 250 и 280 милиона евро. Сегашните ѝ собственици - братята Кирил и Георги Домусчиеви, я купиха за 185 млн. евро от шведската компания MTG ("Модърн таймс груп") в края на февруари 2019 г. Така за две години цената на Нова телевизия е поскъпнала с около 100 милиона евро, но това е защото към нея бе прибавена и цялата онлайн група "Нетинфо", както и още медии.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати