Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сдружение на директорите: Учителите предпочитат присъствен 15 септември

Общество

Сдружение на директорите: Учителите предпочитат присъствен 15 септември

Снимка:

Да не се прекалява с агитацията за ваксиниране, призовават от сдружението

Всички учители предпочитат присъствен 15 септември, коментира пред БНР Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование и директор на столичното 51-во средно училище „Елисавета Багряна“. По думите му единици са онези учители, които не биха желали да посрещнат учениците си в класните стаи на първия учебен ден.

Александров определи предложения от МОН план за действие с различни сценарии за обучение като „напълно адекватен, събрал на едно място опита от изминалите 15-16 месеца в онлайн обучение“.

„Очевидно е, че най-потърпевши от едно затваряне вкъщи са учениците в началния етап. Няма как за първи клас да е ефективно онлайн обучението – те тогава се учат да пишат, това е процес, който може да се извърши само присъствено. Последни се затварят учениците в начален етап. Така е в целия свят“, обясни Александров. Според него по-гъвкаво в настоящия план за действие е това, че решенията ще се вземат локално, на общинско и областно ниво.

„В някои области може да се случи така, че въобще да не се затварят през цялата учебна година“, припомни председателят на Сдружението на директорите в средното образование. Той призова да не се прекалява с агитацията за ваксиниране на преподавателския състав.

„Процентът на ваксинираните и на изкаралите заразата е близо 70. Всичко, което е трябвало да се каже, вече е казано. Прекаляването както с агитацията за ваксиниране, така и с агитацията за неваксиниране, която се прави неформално, носи вреди. Всеки учител трябва да избере сам за себе си според здравословното си състояние дали да се ваксинира или не. Той знае най-добре. Вече всеки е с някакво мнение по въпроса и много трудно можеш да го убедиш“, подчерта Асен Александров.  


Коментари (1)

Македонска Даа, значи онлайн за София през цялата учебна година!
24.08.2021 11:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още