Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сдружението на „Витошките ски училища“ внесе искане за промяна на Плана за управление на парк „Витоша“

Общество

Сдружението на „Витошките ски училища“ внесе искане за промяна на Плана за управление на парк „Витоша“

Снимка:

„Витошките ски и сноуборд училища“ обединяват ски-училищата които обучават децата на София. От години ние изпитваме затруднения свързани с нашата работа. Едно по едно съоръженията на територията на ПП „Витоша“  излизат от строя, защото са морално и физически амортизирани. И все по-малко остават  местата на Витоша, където може да се извършва нормално обучение и тренировъчен процес“.

Това се казва в позиция на организацията.

„От дълго време наблюдаваме споровете свързани с възможността за тяхната подмяна с нови и модерни съоръжения и виждаме, че всички се въртят в един омагьосан кръг без да предприемат конкретни действия. Поради това ние внасяме искане до Министъра на околната среда и водите за стартиране на процедура за промяна на Плана за управление на ПП „Витоша“.  За нас проблемът е ясен и смятаме с тази незначителна промяна в плана за управление да се реши един път завинаги този спорен казус. Очакваме „Витоша ски“, след като имат възможност по закон за подмяна, да си удържат на думата“, казват те.

Сдружението призовава всички да се обединят около модернизацията на съоръженията на Витоша в името на нашите деца. Вече изминаха едни десет загубени години, дано 2021 год. е ново начало, завършва позицията им.  


Коментари (2)

Мария М. За тая промяна се говори от години, дано най-после някой се задейства и да почне да се случва наистина, а не само на думи
05.01.2021 15:50 / Отговор
Петя Дано най-накрая постигнем единодушие и се построят нови лифтове, които ще бъдат в полза на софиянци!
06.01.2021 14:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още