Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Седмицата започва с високи температури и без валежи

Общество

Седмицата започва с високи температури и без валежи

Седмицата започва с високи температури и без валежи - Tribune.bg
Снимка:

Златната есен продължава и в следващите дни с приветливо, топло за сезона време. Топлите въздушни маси, обхванали Югозападна Европа в първите дни на тази седмица ще обгърнат и Балканския полуостров.

След като неделният вятър отслабна, в понеделник ще е тихо и слънчево. Температурите следобед ще са между 22 и 27 градуса, като не са изключени локално и по-високи стойности. Кулминацията на сиромашкото лято ще е във вторник, когато термометрите ще се приближат максимално до 30-те градуса.

От сряда нататък ще започне бавно понижение на температурите с нахлуването на по-студен въздух от североизток. В ранните часове до края на седмицата ще има условия за ниска облачност и мъгли. В часовете следобед – временни увеличения на облачността с оскъдни превалявания, с по-голяма вероятност в източните райони.

Първите дни на ноември ще са хладни. Дневните температури ще паднат до късноесенния интервал между 12 и 17 градуса. По-значителна облачност с валежи се очертават около 1-2 ноември с потенциал за сняг високо в планините.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати