Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СЕМ: БНР и БНТ спазват плурализъм на гледните точки относно протестите

Общество

СЕМ: БНР и БНТ спазват плурализъм на гледните точки относно протестите

СЕМ: БНР и БНТ спазват плурализъм на гледните точки относно протестите - Tribune.bg
Снимка:

Съветът за електронни медии прие с мнозинство от 3 гласа доклада за осъществено наблюдение на радио- и телевизионни програми в периода 10 - 17 юли, в който е посочено, че БНР и БНТ спазват плурализма на гледните точки, като се отчита и темата за гражданските протести като обем от излъченото съдържание.

От СЕМ уточняват, че са обхванати новини и актуално-публицистични предавания в политематичните програми ХОРИЗОНТ и БНТ1 на двата обществени доставчика.

Резултатите от едноседмичното наблюдение показват, че обществените доставчици БНР и БНТ спазват разпоредбата на чл. 6, ал. 3, т. 6 на Закона за радиото и телевизията (плурализъм на гледните точки в новинарските и актуално-публицистичните предавания с икономическа и политическа тематика). Мониторингът констатира, че темата за гражданските протести е водеща и централна за периода. БНР и БНТ излъчват и извънредни директни предавания и включвания.

Обществените доставчици предоставят възможност на зрителите да се запознаят с официалната позиция на държавата по важни въпроси на обществения живот, едновременно отразявайки гражданските протести с критични спрямо управлението позиции. Институционалните, експертните и гражданските гледни точки присъстват в радио- и телевизионните предавания в ХОРИЗОНТ и БНТ1, като в съдържанието се отчитат и множество коментари и анализи от различни политически, партийни и неформални идейни перспективи, казват от СЕМ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СЕМ, медии, БНТ, БНР

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети