Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СЕМ даде седмица на шефа на БНР да си подаде оставката, той категорично отказва

Общество

СЕМ даде седмица на шефа на БНР да си подаде оставката, той категорично отказва

СЕМ даде седмица на шефа на БНР да си подаде оставката, той категорично отказва - Tribune.bg
Снимка:

След този срок мандатът му ще бъде принудително прекратен

Една седмица срок – с толкова разполага генералният директор на БНР Светослав Костов, за да подаде оставка. Срокът бе определен от СЕМ, който официално поиска оставката на шефа на националното радио. Ако Костов не подаде доброволно оставка, СЕМ ще стартира процедура по предсрочно прекратяване на договора му.

Решението бе единодушно прието от четирима членове на регулатора - София Владимирова, Розита Еленова, Галина Георгиева и Ивелина Димитрова. На заседанието не присъства Бетина Жотева, която е в отпуск.

До искането за оставка се стигна, след като миналата седмица медийният регулатор изслуша журналисти от БНР по казуса със спирането на програма „Хоризонт“. Журналистите поискаха оставката на генералния директор и заявиха, че в радиото има цензура.

Генералният директор на БНР заяви, че няма да подаде оставка.

„Оставка нямам намерение да подавам в момент, в който тече прокурорска проверка, в момент, в който има сформирана анкетна комисия, която да разследва ситуацията в радиото, в момент, в който очакваме да пристигне Сметна палата, заедно с АДФИ, за да установят сключените неизгодни договори. За първи път в историята на радиото то има дефицит от 4 млн. лв.”, каза Костов.

Според него е непрофесионално СЕМ да му искат оставката в изборно време и на фона, на това което се случва в медията.


Коментари (1)

БНР Ама този е голям наглец. Много неподходящ за ген. Директор. Защо не каже, кой му е звънял да отстрани Силвия Великова- Гешев, Пеевски или Цветанов? А жениците от СЕМ - абсолютно неуместен орган-.трябваше веднага да го уволнят.
27.09.2019 16:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема