Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СЕМ: Къци Вапцаров не може да участва в конкурса за шеф на БНТ

Общество

СЕМ: Къци Вапцаров не може да участва в конкурса за шеф на БНТ

Снимка:

В надпреварата за нов генерален директор остават 7 души

Шоуменът Къци Вапчаров не може да участва в конкурса за нов шеф на БНТ. Решението е на Съветът за електронни медии (СЕМ), а причината е, че Къци Вапцаров не отговаря на законовите изисквания. На негово име били няколко дружества, като той е вписан като едноличен собственик и управител на фирмите. Това обясни членът на медийния регулатор и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева пред БНР.

„Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията докладвам, че един от кандидатите - именно Кръстю Вапцаров, не може да участва в конкурса, защото са налице законови предпоставки за това“, каза Жотева.

В надпреварата за генерален директор на обществената телевизия ще участват седем кандидати - Емил Кошлуков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостлав Главчев.

СЕМ ще избере генерален директор на БНТ на 5 юли.

Конкурсът за БНТ беше извънредно обявен, след като Константин Каменаров получи осъдителна присъда. Бившият шеф на телевизията беше осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още