Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Семейство е сред ранените в „Пирогов“ вследствие на трагедията на АМ „Струма“

Общество

Семейство е сред ранените в „Пирогов“ вследствие на трагедията на АМ „Струма“

Семейство е сред ранените в Пирогов вследствие на трагедията на АМ Струма - Tribune.bg
Снимка:

„Страшна трагедия с много жертви. Благодаря на българските власти за бързата реакция“, каза здравният министър на Северна Македония Венко Филипче, който заедно с премиера Зоран Заев и външния министър Буяр Османи посетиха „Пирогов“, където са настанени пострадалите от огнения ад АМ на „Струма“.

„Всички пациенти са в стабилно състояние, повече са с травми и контузии, но раните им са обработени отлично. Благодаря на директора на болницата д-р Поромански. Има само един пациент със счупване и ще видим дали ще се наложи хирургическа намеса. Зависи от състоянието им кога ще ги прехвърлим в Скопие“.

„Има няколко члена на едно семейство сред пострадалите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на около 40-50 години", допълни той.

Буяр Османи, който е външен министър на РСМ заяви, че най-вероятно след ден или два ще бъдат преместени пострадалите. 

Зоран Заев от своя страна благодари на Бог, че е оставил живи хора след тази трагедия, които обаче винаги ще носят печата на случилото се. Той разказа, че хората от задните седалки са успели да счупят прозореца и така са се спасили. Сред пътуващите има един със сръбско гражданство и един с белгийско, стана ясно от думите на премиера на Северна Македония Зоран Заев.

Той каза, че членове от семействата на пострадалите са в България и ще се видият с близките си. Заев каза, че ще се види с премиера Янев и президента Радев. 

Директорът на болница "Пирогов" проф. Иван Поромански съобщи, че хората са в добро състояние. Няма опасност за живота на нито един от 7-те пациенти. 

Всичко каквото трябва за гражданите на РС Македония се прави, както се прави за всеки друг гражданин, увери лекарят.

Той съобщи, че когато се реши и се стабилизират пациентите, ще бъдат освободени. Работим заедно с македонската здравна система, допълни Поромански.Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати