Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сербезова обмисля да върне безплатните ковид тестове при личните лекари

Общество

Сербезова обмисля да върне безплатните ковид тестове при личните лекари

Сербезова обмисля да върне безплатните ковид тестове при личните лекари - Tribune.bg
Снимка:

Другата седмица да бъде обсъдено тестовете при личните лекари отново да станат безплатни, коментира пред журналисти здравният министър в оставка Асена Сербезова, която взе участие в международна среща на експерти.

„Мерки, каквито имахме преди - КПП-та, ограничения в движението, затваряне на бизнеси, не би следвало и не е според закона да се случат. Хората могат да са спокойни, което не означава, че не трябва да спазват противоепидемичните мерки”, изтъкна Сербезова. По думите й на национално ниво други мерки не се налагат. Според проф. Сербезова във Варна трябвало да се въведат регионални мерки. Тя обаче увери, че свободни места в лечебните заведения има.

"Повишава се броят на болните, но засега не се отчита натоварване на лечебните заведения", отбеляза министърът и призова хората да спазват сами препоръките за дезинфекция, носене на предпазни маски и спазване на дистанция. Министър Сербезова отново напомни на хората за възможността да се ваксинират.

"На този етап не се предвижда промяна в продължителността на карантината при заболели от ковед", смята здравният министър в оставка проф. Асена Сербезова.Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети