Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Сейв Хър БГ“ иска извинение от Николаос Цитиридис заради обиди към жените

Общество

„Сейв Хър БГ“ иска извинение от Николаос Цитиридис заради обиди към жените

Сейв Хър БГ иска извинение от Николаос Цитиридис заради обиди към жените - Tribune.bg
Снимка:

От сдружението са категорични, че насилието над жените не може да се превръща в шега

Сдружение „Сейв Хър БГ“ поиска извинение от водещия Николаос Цитиридис  и от екипа на предаването му заради дискриминацията и обидите към жените на България. Поводът е видеo, излъчено в предаването му, в което водещият влиза в ролята на представител на издателство по време на пролетния панаир на книгата в София.

ФейсбукФейсбук

„В краткото видео са отправени не една и две обидни за дамската половина от обществото асоциации, грозен дискриминационен хумор и квалификации, които бихме подминали като неприятни, докато не се стигне до кулминацията на видеото, а именно „книгата“ със заглавие „Как да бием жена си без да засягаме важни органи“ !!! На нас ни е трудно дори да го изречем или напишем, но за съжаление се налага! Не можем да си представим, че през 2020г, когато бележим отрицателни рекорди в броя на жените, пребити и убити в дома си, когато се борим със зъби и нокти да заклеймяваме насилието над жени, въпреки липсата на политика или помощ от държавата, се явява един млад, образован мъж в национален ефир да превърне тази болезнена за всички нас тема в една дебелашка шега. И забележете, я затвърждава със случайни минувачи, които с гордост заявяват, че вече са много добри в този тип бой над жени. Срам, срам, срам. На това ли искате да се смеят зрителите? Това ли ще научите младите момчета, които ви гледат? Така ли виждате ролята на вашите майки, сестри, дъщери в българското общество?

Имате ли изобщо идея как биха се почувствали в този момент стотиците хиляди български жени, които по статистика са били жетва на насилие в някакъв етап от живота си? Аз ще ви кажа-в нашата група има повече от 450 души, много жени, които са оживели като по чудо след побой, много близки на жени, които не са оживели. Всички те са омерзени и погнусени“, пише в отворено писмо на сдружението. То е адресирано до изпълнителния директор на bTV Media Group Флориан Скала, Съвета по електронни медии, Омбудсмана на Република България и Комисията за защита от дискриминация.

От сдружението, което подкрепя жените, жертва на насилие, призовават още отговорните институции да предприемат мерки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Сейв Хър Бг Ама това са реално издадени книги, защо не се обърнете към издателствата, които са ги издали, изстрелите ви не са насочени към правилните хора. Цитиридис с много добро чувство представя недъзите. Ама вие сте прости и тъпи слугинаж и.
29.06.2020 15:46 / Отговор
223 Понеже си объл и не прост, я да ни светнеш на кой слугуват? Що не ходиш да му ,,,на любимеца си женомразец! Кое точно му е доброто чувство на представяне , че не се сещам? Лигав недоносен егоцентрик
30.06.2020 15:01
коментар слави трифонов номер-2!
29.06.2020 17:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети