Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сформиран е екип от следователи и прокурори за разследването на трагедията на АМ „Струма“

Общество

Сформиран е екип от следователи и прокурори за разследването на трагедията на АМ „Струма“

Сформиран е екип от следователи и прокурори за разследването на трагедията на АМ Струма - Tribune.bg
Снимка:

Екип от шестима следователи от НСлС и трима прокурори от Окръжна прокуратура-Перник ще работят по образуваното досъдебно производство за тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“, при който загинаха граждани на Република Северна Македония.

С оглед международния елемент на казуса прокурорите от отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура оказват пълно съдействие и координация във връзка с изпращането на молбата за правна помощ.

По линия на международното правно сътрудничество са уточнени максимално кратки срокове за предаването на изисканите документи.

Това заяви за БНТ Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

В тази връзка главният прокурор на Република България ще командирова в град Скопие прокурор и следовател от екипа, които ще предадат молбата за правна помощ в прокуратурата на Република Северна Македония. С оглед бързина и ефективност командированият екип лично ще получи изисканите документи.

С цел идентификация на загиналите граждани българският екип на място ще получи и ДНК-профилите от роднини на загиналите с цел същите да бъдат съпоставени с ДНК-профилите на жертвите, респективно те да бъдат идентифицирани възможно най-бързо.

Създадена е необходимата организация за бързо и ефективно разследване, има разпределение на работата по отделни ресори и направления.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е в непрекъсната комуникация с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески.

ПРБ работи на максимални обороти с цел да се установят причините за настъпването на тежкото ПТП, както и с цел бързото освобождаване на телата на загиналите.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети