Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сграда, бивш паметник на културата, горя в центъра на София

Общество

Сграда, бивш паметник на културата, горя в центъра на София

Снимка:

Сграда паметник на културата горя в центъра на София, пожарът е причинен от самонастанила се клошарка, която се е отоплявала на печка на дърва, предаде БГНЕС.

Към 18 часа пожарът е потушен.

Пожарникари са коментирали, че потушаването на пожара в изостаналата къща, намираща се на бул. „Скобелев“, е отнело около 30 минути, а са останали след това, за да охраняват сградата и да следят да не се възпламени отново.

Самонастанилата се 46-годишната Севинч Ахмедова, която обясни, че пожарът е възникнал от печка на дърва.

Севинч АхмедоваСевинч Ахмедова

„Уплаших се от пожара и дори побегнах. Вече нямам и печка. Не знам как ще се справя“, каза тя и коментира, че все още обмисля дали да отиде в приют, когато ги отворят.

„Страшно е и е опасно, но и в приюта не е по-безопасно“, коментира жената, която живее в къщата от тази година и заяви, че и тази нощ ще пренощува в нея, а за утре, вече не знае.

Имотът е частна собственост на търговско дружество и този пожар не е първият. Често сградата се превръща и в дом на самонастанили се, както е и в този случай.

Обектът е бил регистриран като архитектурен паметник на културата и район „Триадица“ отдавна прави постъпления за връщането на предишния му статут. За да се осигури безопасността на преминаващите граждани покрай сградата, районната администрация постави навес, който да не позволява падането на мазилка и други строителни материали върху тротоара.  


Коментари (1)

Mihaela Знаете ли от колко години е така тази сграда. Със жалост я гледам всеки божи ден. Все по-зле е ...,както и други в центъра на София/например до кино Одеон/.
25.11.2020 19:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още