Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шахтата, в която пропадна бременна, се оказа вход към мазето на частна сграда

Общество

Шахтата, в която пропадна бременна, се оказа вход към мазето на частна сграда

Шахтата, в която пропадна бременна, се оказа вход към мазето на частна сграда - Tribune.bg
Снимка:

Глобяват собствениците на имота на „Дякон Игнатий“ №2, в самия център на София

Частна собственост се оказа шахтата, в която пропадна бременна жена в столицата. 38-годишната жената е вървяла заедно със съпруга ѝ, стъпила е на шахтата и двете железни врати се разместили. Жената е пропаднала на три метра дълбочина. Пострадалата е закарана в „Пирогов“. Все още не е известно какво е състоянието ѝ.

Експерти от дирекции „Контрол по строителството“ на район „Средец“ и на Столична община направиха проверка на място на инцидента на ул. „Дякон Игнатий“ №2, при който жена пропадна във подземния вход към мазета на сградата. Така нареченият „английски двор“ е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е собственост на сградата. Сградата е частна, а  задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние. Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите на район „Средец“ съставя констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване. Собствениците ще бъдат санкционирани затова, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата, съобщиха от общината.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети