Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на АПИ се срещна с кмета на Нови Искър и представители на местни превозвачи

Общество

Шефът на АПИ се срещна с кмета на Нови Искър и представители на местни превозвачи

Снимка:

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски се срещна с кмета на район „Нови Искър“ Даниела Райчева и представители на малки местни превозвачески фирми, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Жителите на Нови Искър ще пътуват до София без винетка и в това никой не трябва да се съмнява, съобщи Терзийски и подчерта, че със Столична община агенцията води разговори от дълго време и тъй електронната система е с два вида таксуване – винетка и тол, е трябвало да бъдат направени анализи за това какви ангажименти ще поеме общината за участъците, за които няма да е необходима винетка.

Терзийски съобщи, че за участъците, предложени от Столична община, не се предвижда освобождаване от тол такси за превозните средства над 3,5 тона.

В тази връзка представителите на превозваческите фирми от Нови Искър заявиха, че ако искат да избегнат плащането на тол, ще трябва да пътуват през централната част на столицата, за да стигнат от Нови Искър до Казичене, например, и настояха от тол такси да бъде освободен участъкът от Околовръстния път на София.

Кметът на район „Нови Искър“ Даниела Райчева съобщи, че ще информира за това искане кмета на София.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема