Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на БЛС: Бюджетите на болниците ще издържат

Общество

Шефът на БЛС: Бюджетите на болниците ще издържат

Шефът на БЛС: Бюджетите на болниците ще издържат - Tribune.bg
Снимка:

Бюджетите на болниците ще издържат с финансирането от 85%, което предвижда като допълнителна мярка държавата. Това каза пред bTV председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Притокът на пациенти в лечебните заведения е намалял драстично.

„Плановият прием е забранен със заповед на министъра. Остава болниците да разчитат на спешния прием, който е много по-малък, отколкото плановите пациенти“, обясни Маджаров.
По думите му към момента тези от лечебните заведения, които са имали добър мениджмънт и са работили добре преди ситуацията, породена от COVID-19, работят добре и сега.

„Проблем е, че се налага да бъдат реорганизирани специалисти от едно в друго отделение. Не на всички места все още имат достатъчни количества предпазни средства“, каза още д-р Иван Маджаров.

„Тази криза се видя кои работят добре и кои по-малко добре. Там, където е имало лежерно отношение към работата, се вижда колко са стреснати сега“, каза още той.

Председателят на БЛС призова хората да стоят по домовете си около предстоящите празници, за да не се допусне пик на заболеваемостта.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати