Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на Института по пътна безопасност: София е оставена без физически контрол

Общество

Шефът на Института по пътна безопасност: София е оставена без физически контрол

Шефът на Института по пътна безопасност: София е оставена без физически контрол - Tribune.bg
Снимка:

„В София физическият контрол е занижен.Ние реално не контролираме движението през нощта от месеци”. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS  Богдан Милчев, директор на Института по пътна безопасност. Поводът е тежката катастрофа с жертви на бул. "Черни връх" в столицата.

Основната причина за липсата на контрол според него е, че след смяната на ръководството на КАТ преди няколко месеца са налице тежки взаимоотношения между служителите и ръководството. Милчев посочи, че служители се командироват в провинцията без основание, заплашват се служители, текат процеси на прочистване и "Пътна полиция" е демотивирана да работи. "Информиран е и министър Рашков", посочи Милчев.

Той обясни, че всяка вечер в София през нощта стават около 20 катастрофи по големите булеварди. "Това е три пъти повече, отколкото преди година и половина-две", каза експертът. "В същото време екипите, които контролират през нощта, са сведени до 2 екипа на 1,5 млн. столица. А всички останали екипи от „Пътна полиция” се занимават с покритие на тези катастрофи. Една катастрофа се покрива за 9 мин,”, посочи Милчев.  

Той изнесе и данни на Института, че няколко дни преди тази кататсрофа оперативният дежурен е влязъл в конфликт с началника на на КАТ, че има недостиг на сили за контрол на движението през нощта. 

Милчев се обяви и срещу начина, по който от КАТ изнасят информация за шофьора, причинил катастрофата без да има потвърждение по безусловен начин". Той определи като грешен този подход и обясни, че изнасянето на тази информация може да попречи на по-нататъшното разследване”.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати