Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на НСИ: Министерският съвет ще реши дали ще се удължи е-преброяването

Общество

Шефът на НСИ: Министерският съвет ще реши дали ще се удължи е-преброяването

Снимка:

Няма теч на данни, увери Сергей Цветарски в парламентарната Комисия по дигитализация

Националният статистически институт (НСИ) предлага увеличение на онлайн преброяването на населението с 1 седмица заради смущенията в системата. Решението дали това ще се случи обаче ще е на Министерски съвет, заяви шефът на НСИ Сергей Цветарски. Той бе изслушан за проблемите с преброяването от парламентарната комисия по дигитализация.

Първоначалното решение е преброяването да приключи на 17 септември, но разтеглянето във времето ще даде възможност на повече хора да се преброят електронно, което е от ключово значение в условията на епидемична обстановка.

По последни данни от тази сутрин над 700 хил. души вече са се преброили електронно, съобщи още Цветарски и подчерта, че очаква до края на днешния ден те да достигнат около 1 млн.

„Това, което се случи в началото на преброяването, ни върна малко назад в нашия график. След като всички проблеми бяха отстранени, хората могат да се преброят. Приложението е удобно, за около 15 минути може да бъде одобрено едно домакинство“, каза още директорът на НСИ.

Той увери, че няма теч на лични данни или данни от какъвто и да е било друг характер.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още