Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на общинския съвет спира новия строеж до „Синия лъв“

Общество

Шефът на общинския съвет спира новия строеж до „Синия лъв“

Шефът на общинския съвет спира новия строеж до Синия лъв - Tribune.bg

 Проектът за план на терена до Синия лъв няма да се разглежда, докато инвеститорът не представи ново изследване с максимално запазване на дърветата. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в профила си във Фейсбук.

„Проектът за подробен устройствен план на терена до „Синия лъв“ на ул. „Иван Вазов“ от 2017 г. до момента е връщан 3 пъти с указания за промени от направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община. Поисках от главния архитект арх. Здравков да отложи разглеждането на проекта за ПУП за УПИ III-337, кв. 468 в район „Средец“ от Специализирания експертен съвет, докато инвеститорът не представи в комисията по екология на Столичния общински съвет ново изследване с максимално запазване на съществуващите дървета в имота“, съобщи той.

Той припомня, че през юли 2021 г. Министерство на културата е съгласувало проекта за Подробен устройствен план на имота, който включва строителство на 6-етажна сграда.

„След направени промени в проекта през декември 2022 г. кметът на район „Средец“ г-н Трайчо Трайков също изпраща писмо до направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община, в което заявява, че не възразява срещу приемането на проект за ПУП“, уточнява той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети