Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на „Шейново“ обеща наказания, но не можел да си обясни и как майките не са погледнали

Общество

Шефът на „Шейново“ обеща наказания, но не можел да си обясни и как майките не са погледнали

Шефът на Шейново обеща наказания, но не можел да си обясни и как майките не са погледнали - Tribune.bg

Бебета и майки са били с верните гривнички, новородените са объркани в кошчетата

„Повече от седмица текат проверки в нашата болница. Веднага щом разбрах за случая уведомих полицията“. Това обяви на брифинг директорът на болница „Шейново“ д-р Румен Велев. В болницата знаели за размяната още на 8-9 декември.

Според него мълчанието досега е било с цел да се запази в тайна самоличността на двете семейства, които са най-потърпевшите от ситуацията.

Според него става дума за „низ от нелепи случайности и може би грешка на един човек в началото“.

„Но това не ни оправдава и искам да се извиня на двете семейства. Проблемът не е толкова за нас, не е толкова за общественото, а точно за тези две семейства. Ние сме изцяло на тяхна стана и можем да помагаме с психологическа и здравна помощ“, обеща той.

„Няма грешка в гривничките, бебетата са с гривничките, които са им поставени по време на раждането. Но те са разминават с гривничките на майките. Просто на майката с гривничка А е дадено бебе с друг номер, което е напълно недопустимо“, заяви лекарят, който обеща виновните да бъдат наказани.

Той обясни, че размяната не е станала при раждането, а по-късно бебетата са сложени в грешната кошарка.

Според д-р Румен Велев няма умисъл, но има факти, които и на този етап не могат да си обяснят.

„Как по време на целия си престой нито една от двете майки не е обърнала внимание на номерата. По време на изписването не са сверени. И 3 месеца е много дълъг срок и не е логично човек да не си погледне гривничката на бебенцето“, каза той.

„Още повече, че едната майка много добре си съхранява всички документи с всички номера“, обясни лекарят.

Д-р Румен Велев подчерта, че е акушер повече от 30 години и за първи път става свидетел на нещо подобно. Изрази готовност да подаде оставка, ако се установи, че има някакви процедурни нарушения в случая. Според него не е трябвало да стават обществено достояние личните данни на семействата, които съдействат на властите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети