Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефката на Агенцията по вписванията подаде оставка

Общество

Шефката на Агенцията по вписванията подаде оставка

Шефката на Агенцията по вписванията подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

Търговският регистър все още не работи напълно

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка. Министърът на правосъдието я е приел, съобщават от Министерството на правосъдието.

До това се стигна, след като близо седмица Търговският регистър у нас не работи. От 15 август започна поетапното му пускане, а следващата седмица ще заработи изцяло.

Причината за това е техничката, като са повредени дискови устройства. Няма обаче изтичане на информация или манипулация с такава. Преди два дни Даскалова даде пресконференция, като на въпрос за оставката й тя отговори така: „В такава кризисна ситуация съм нужна тук. Трябва да бъда на работното си място и да координирам действията“. Даскалова посочи и че това е политически въпрос.

Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че не е доволен от работата на директорката на Агенцията по вписванията и че там ще има промени, но след като отмине кризата.

В телевизионно интервю днес министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви, че не може да няма виновен за случилото се, но отговорност ще се търси след приключване на разследването. И ДАНС, и МВР са ангажирани със случая.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати