Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шест деца са в болницата в Плевен - яли бисквити с канабис

Общество

Шест деца са в болницата в Плевен - яли бисквити с канабис

Шест деца са в болницата в Плевен - яли бисквити с канабис - Tribune.bg
Снимка:

Настанено е още едно дете, приело наркотичен опиат и кокаин

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Д-р Георги Странски" в Плевен са приети шест деца, след като са консумирали бисквити с канабисОще едно дете се лекува, след като е приело наркотичен опиат и кокаин, съобщиха от здравното заведение.

Децата са хоспитализирани през последните две денонощия в Клиниката по токсикология. Те с на възраст от 4 до 14 години. "Приети са с тежко общо състояние и количествени и качествени нарушения в съзнанието. Предприето е реанимационно, детоксично и специфично лечение. В момента те са със стабилни жизнени показатели, но сънливи", допълни Вашкова.

„Ние, лекарите токсиколози, сме дълбоко загрижени за последните случаи на отравяне с бисквити, съдържащи канабис, които са били предложени на деца от непознати. Това е сериозен проблем, който изисква нашето внимание и действия.“, алармира доц. д-р Евгения Бързашка, началник на Клиника по клинична токсикология.

„Като родители и възрастни е изключително важно да бъдете бдителни и да гарантирате безопасността на децата. Винаги трябва да наблюдаваме какво ядат и с кого общуват. В този случай трябва да подчертаем важността на избягването на всякакви хранителни продукти, предлагани от непознати, особено такива, които могат да съдържат вещества като канабис- изключително вредни за здравето на децата ни.

Уведомени са органите на МВР, отдел „Закрила на детето“ и Детска педагогическа стая. Води се разследване по случая.Последвайте ни в Google News

 

Етикети деца, канабис
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати