Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шишков е сменил ръководството на АПИ заради зимното почистване: Нямаше никаква концепция

Общество

Шишков е сменил ръководството на АПИ заради зимното почистване: Нямаше никаква концепция

Шишков е сменил ръководството на АПИ заради зимното почистване: Нямаше никаква концепция - Tribune.bg
Снимка:

Цялото ръководство на АПИ е било сменено, защо не всеки път са били на страната на държавата, а са действали като междинна структура, обясни министърът на регионалното развитие в служебния кабинет Иван Шишков.

След решение на арх. Шишков: АПИ е с ново ръководство

„С цялостното си поведение и с цялостната си работа, която са правили, у мен остава съмнение, че не са изцяло от страната на възложителя т. е на държавата, а са една междинна структура. Затова сменихме ръководството на АПИ“, разкри той пред журналисти. Шишков обясни, че с встъпването си в длъжност той е изискал от АПИ да започналт да пратя поръчките по ЗОП за зимно почистване на пътищата.

„Чистенето през зимата беше игнорирано, всички очакваха, че НС ще отмени крайния срок 30 септември и ще даде възможност да се удължат договорите за ремонти, така че да влезе и зимното почистване. Беше направен опит да се принуди държавата за втори път да удължи сроковете на едни договори, които бяха договаряни да бъдат прекратени през май. Но няма решение на парламента , ние нямаме избор и тръгнахме да правим поръчки по ЗОП. В понеделник ще сме готови и поръчките за зимното чистене ще бъдат обявени”, каза той. По думите му АПИ е готвело поръчки за следващите 3 години, но не от зимата, а от пролетта. Към този момент изобщо не ги е интересувало зимното почистване. Считали са, че държавата ще бъде принудена да продължи договорите. Новото ръкодство ще искам да проверят новите поръчки”.  Проблем може да има с условията на контарктите, заяви Шишков, който подчерта, че чистенето ще бъде с отделна поръчка:

„Нямаше никаква концепция от АПИ за зимното почистване. Считах, че е направено от незнание или умишлено. Да има сигурност, че ръководството работи в синхрон и една посока с държавата. Когато има 2 страни по договор, не трябва да има третата, която да е балансьор между двете и третата страна да е част от възложителя” , заключи министърът.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети