Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шофьорът, убил момиче до спирка в София, е карал с превишена скорост

Общество

Шофьорът, убил момиче до спирка в София, е карал с превишена скорост

Шофьорът, убил момиче до спирка в София, е карал с превишена скорост - Tribune.bg
Снимка:

Шофьорът на камион, който премаза 19-годишно момиче на пешеходна пътека на оживения столичен булевард "Гоце Делчев" тази сутрин е карал с превишена скорост, твърдят свидетели пред БНТ.

Разследващите също са на мнение, че ограничението от 30 км./ч. е било значително превишено.

Експертите са единодушни, че ако камионът се движил в рамките на позволената скорост Виктория е щяла да бъде ранена, при това не тежко и жива. Дали има и други причини, освен скоростта, предстои разследването да уточни. Разнопосочни са свидетелските показания къде точно камионът е ударил Виктория, дали на пешеходната пътека или на тротоара. Има камери за видеонаблюдение и от тях също ще се уточнява този детайл.

Свидетели на ужасяващата катастрофа стават много хора преминаващи в оживения район при кръстовището на бул. "Гоце Делчев" и ул. "Орехова гора".

"Видях камиона как се движеше отдолу. Жената вървеше по тротоара. Човекът най-вероятно дори не знаеше, че е сгазил жена. Движеше с висока скорост. Беше поне 60 - 70 километра. Никакъв спирачен път нямаше. Първо удари жената, хвърли я 7-8 метра напред. След това целият камион мина през нея, влачи я отдолу. И накрая се спря в автобусната спирка", казва Петър, който е станал свидетел.

Единственото разминаване в разказите на свидетелите е къде точно камиона е блъснал 19-годишната Виктория, дали на пешеходната пътека или на тротоара. Шофьор, който се е движил в обратната посока казва, че е спрял преди пешеходната пътека, за да пропусне момичето да пресече и буквало е видял как камиона, управляван от 53- годишния Валентин Иванов я помита.

"Има свидетели на инцидента е, че въпросният камион, превозващ минерална вода или бус, както и да го наречете, не е спрял и е осъществил съприкосновение с преминаващо момиче, в резултат, на което може би го влачи около 20 метра и в последствие катастрофира в спирката. И за щастие на нея няма хора и няма други пострадали. За съжаление имаме жертва, която е на място", каза Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.

53-годишният Валентин Иванов, шофьр на камиона има над 30 години опит зад волана и не е наказван.

"Водачът няма нарушения. След тестване с дрегер и дръг тест пробите са отрицателни за водача. Т.е. той е чист по административно-наказателната дейност", каза Бистра Гурлевска, началник отдел "Разследване" - СДВР - МВР.

Няма данни на Валентин Иванов да му е прилошало и по тази причина да е изпуснал управлението на камиона.

53-годишният шофьор Валентин Иванов остава в неврохирургията на "Пирогов" под полицейска охрана. На него ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа поради нарушение на правилата за движение по пътищата.

От началото на годината до края на вчерашното денонощие загиналите на пътя са 403-ма, при 390 за същия период на миналата година. Само за последните две денонощия, задържаните за шофиране след употреба на алкохол са 36, а тези седнали зад волана след употреба на наркотици са 47.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати