Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ще има гражданско неподчинение. В „Мини Марица-изток“ са убедени, че политиците искат да ги прецакат

Общество

Ще има гражданско неподчинение. В „Мини Марица-изток“ са убедени, че политиците искат да ги прецакат

Ще има гражданско неподчинение. В Мини Марица-изток са убедени, че политиците искат да ги прецакат - Tribune.bg
Снимка:

Искаше ми се Ваня Григорова да не се кандидатира за кмет на София, заяви Димитър Манолов

„На мен ми се искаше Ваня Григорова да не се кандидатира за кмет на София. Тя направи своя избор. Имахме поредица от разговори с нея. Помолих и д-р Тренчев да говори с нея, но тя си направи избора. Това каза в предаването „Денят на живо” по Nova News Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа".

„Синдикатите са добра школа за кадри. В кметската работа няма синдикализъм, има политика. И този град, както всеки друг, има твърде много проблеми и са по-големи от това какво работят хората и колко получават за това. Особено в такъв огромен град като София с 2 милиарда бюджет се случват много неща и много неща трябва да бъдат поправени. И улицата, на която аз живея е с разбит тротоар от 20 години, но какво да правим - ще чакаме“, заяви Манолов.

Относно протестите президентът на КТ „Подкрепа“ каза: „Получих призив от работещи в „Мини Марица-изток“, че искат да изразят гражданско неподчинение. Защото огромният проблем е в недоверието, казах го и на премиера Денков. Работещите там са убедени, че политиците искат за пореден път да ги прецакат. Така както се случи преди години с приватизацията. Хората имат основание да мислят така.“

„Още на първата среща казах, че трябва да се разпадне Комисията по енергийна политика, която твори само глупости и е напълнена със случайни хора, които защитават някакви дребни частни интереси. Говоря за Комисията, която е помощен орган към Съвета по зелената сделка, има вътре една помощна комисия. В нея са наблъскани граждани, които са готови продадат държавата за пърче хляб и две кебапчета“, посочи той.

„Това, което ние предлагаме е разговорът да бъде разделен на две. По отделно да говорим за това предприятие и отделно за всички останали неща, по които ние постигнахме доста голяма степен на съгласие. Там става дума да не бързаме с либерализацията на цените за битовите потребители. 2026 година е прекалено рано“, каза Манолов.

Според него, ако ситуацията с въглищната енергетика продължат да се случват по същия начин, ще има гражданско неподчинение.

„Не мога да обещая да няма протести по време на кампанията. По-лесно ми е да направя обратната прогноза - ще има гражданско неподчинение. Аз ви разказвам какво ми казват. Това са сериозни приказки от сериозни хора“, добави той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати