Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ще глобяват за хорото в едно от Седемте рилски езера

Общество

Ще глобяват за хорото в едно от Седемте рилски езера

Ще глобяват за хорото в едно от Седемте рилски езера - Tribune.bg
Снимка:

Танцьорите нарушили заповед и нагазили в езеро "Близнака"

Ще бъдат наложени глоби заради неспазване на режимите в Национален парк „Рила” и за навлизането на участници от хоро в едно от Седемте рилски езера, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. 

Кадърът на нагазилите във водите танцьори беше качен в социалните мрежи и предизвика масово възмущение.
От екоминистерството уточниха, че дирекция „Национален парк Рила“ е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им. Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка. 

На организаторите на събитието – Фондация "Нашият дом е България", във връзка със заснемане на филма "Нашият дом е България", ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на директора на парка. При установяване самоличността на участниците в нарушението, които нерегламентирано са навлезли в езеро "Близнака", също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност. 

За юридически лица Законът за защитените територии предвижда налагане на имуществена санкция от 1000 до 10 000 лв., а на физически лица – глоба, като минималната е в размер от 5 до 100 лв., а максималната от 500 до 5000 лв.

Оригиналната снимка на фотографа Асен Великов на хорото в езерото беше свалена от Фейсбук, но това не спря разпространението й.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати