Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Сиела Норма“: ЦИК ни дължи около 14 млн. лв за наем на машините

Общество

„Сиела Норма“: ЦИК ни дължи около 14 млн. лв за наем на машините

Снимка:

Проблемът със собствеността на машините все още не е решен, става ясно от думите на управителя на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

„Договорът е публичен – собствеността се прехвърля с плащането. ЦИК признава, че не е платила. Очевидно е, че собствеността е наша. Надяваме се този спор да не се решава в съда“, обяви той пред БТВ и допълни, че именно затова от фирмата искат наем за устройствата. Наемът на една машина пък е на стойност 1500 лева без ДДС.

„Отговорността и рискът са за нас. Ако някоя машина се счупи, ние отговаряме", обясни той.

Според него софтуерът също е прехвърлен на ЦИК и „Сиела Норма“ има протоколи за това. Той подозира, че причината Избирателната комисия да не приема официално машините е, че Избирателната комисия не си плаща наема за склада, който възлиза на около 110 хиляди лева. Тодоров обяви още, че има устна уговорка на изборите "2 в 1" избирателят да гласува с една карта. Предвидено е също на екрана първо да се появи опция в кои избори ще участва.

„Ако избирателят се откаже от президентския или парламентарния вот, после няма да може да промени избора си, предупреди Тодоров и допълни, че това е много важно, като се надява ЦИК да направи добра разяснителна кампания.  


Етикети ЦИК, машини

Топ новини

виж още

Актуална тема