Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Символична стачка на служителите в ИА „Автомобилна администрация“

Общество

Символична стачка на служителите в ИА „Автомобилна администрация“

Символична стачка на служителите в ИА Автомобилна администрация - Tribune.bg
Снимка:

Днес отново ще се проведе среща между ръководството на ИА "Автомобилна администрация" и всички представители на синдикалните секции на КТ "Подкрепа" в Агенцията. Исканията са за повишаване на заплатите от началото на следващата година. В подписано през август споразумение е предвидено повишаване на заплатите от януари, но към момента не се знае дали това ще бъде изпълнено, каза Александър Иванов от КТ "Подкрепа" пред БНР. Той уточни, че до следобед служителите в Автомобилната администрация в цялата страна ще стачкуват символично. Те ще имат отличителна знаци, че протестират, но ще изпълняват на 100 процента служебните си задължения.

"Искаме от 1 януари 30% увеличение на заплатите. Също така в стачното споразумение е записано изравняване на всички длъжности – да бъдат с еднакви заплати, тъй като в момента разликата е около 600-700 лв. Най-фрапантното е, че служители с 20 г. опит получават по-ниски заплати от наскоро назначени служители".

Над 400 са служителите в "Автомобилна администрация" в цялата страна. Работещите в нея имат право да протестират чрез намаляване на обема на работа, но не и като изцяло преустановят дейност. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети протест
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати