Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Синдикалист за Баневи: Най-накрая някаква справедливост

Общество

Синдикалист за Баневи: Най-накрая някаква справедливост

Синдикалист за Баневи: Най-накрая някаква справедливост - Tribune.bg
Снимка:

Хиляди хора пострадаха заради Банев, драматични човешки съдби

„Най-накрая трябва да възтържествува някаква справедливост. Николай Банев наистина е нарицателно за българската приватизация. Това, което се случи в неговите предприятия, няма аналог. Над 10 хил. души са директно пострадали от неговите действия. Говоря за тези, работили в „Полимери” – Девня“. Това заяви пред Нова ТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той поясни, че към момента на приватизацията в касата на „Полимери“ - Девня има 6 млн. долара.

„Той го придоби за някакви жълти стотинки през масовата приватизация. Тогава работиха 2000 души. Това са драматични човешки съдби, които през всички тези години, всички управляващи не виждаха“, заяви синдикалистът по отношение на последвалите години на ограбване, несигурност и страх на работниците дали изобщо ще получат заплати.

„Да говорим, че семейство Баневи са жертва на системата, на някой си, според мен, е абсолютно грешно, тъй като има доказани много на брой дела, които хората са пострадали от техни действия, конкретни работници, конкретни семейства през всички тези години”, каза още Пламен Димитров.

Адвокат Марин Марковски уточни, че лесно могат да се докажат всички съществуващи сметки на семейството.

„Тези категории дела са възможно най-добре подплатени с шанс за прокуратурата и следствието да докаже фактите, защото присвояване, пране на пари, офшорни сметки – всичко това подлежи на доказване с документи. Когато документите говорят и адвокатите мълчат“, посочи той.

„Това, че г-жа Банева си е купила рокля, че се е държала несъобразено във времето, в което живее, не ги прави престъпници и въпросът с присъди, с арестувания, с мерки, не може да бъде така лесно поставен. Справедливост трябва да има, но тя трябва да бъде разумна, балансирана и доказана”, каза още юристът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Илия Парев Айде и него в панделата, там да изгние там му е мястото
10.12.2018 11:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети