Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Системата ни убива“: Кога ще протестираме заедно?

Общество

„Системата ни убива“: Кога ще протестираме заедно?

Системата ни убива: Кога ще протестираме заедно? - Tribune.bg
Снимка:

„Кога ще протестираме заедно?“. Това написаха в профила си във Фейсбук от „Системата ни убива“.

Те споделиха пост на журналиста Тодор Беленски в деня, в който изтече запис на премиера Кирил Петков на среща с превозвачите, на който се чува как той обижда много полицаи, че имат ТЕЛК-ове.

Ето какво написа Беленски по въпроса:

„Записът на Петков с превозвачите е много показателен, че той вече губи почва под краката си. Избликът на нерви е явна демонстрация на безпомощност. Падането му е въпрос на кратко време. Действията на превозвачите обаче отлично показват защо нищо не се получава при нас. Щели да правят протест. И вие ли?

Гражданските организации протестират сами. „Възраждане“ и те. Майките от „Системата ни убива“ протестират сами, полицаите и те. Няма да стане така, приятели. Ако всички протестирате заедно, нещата вече се променят. Докато всеки гони само личните си цели, няма да има системна промяна. След Бойко, дойде Киро, после може да е Стефан, Гошо или Пешо, но нищо няма да се промени. Защото всеки гледа себе си, а нямаме усещане за нация.

Затова и днес на военните демонстрации участват американски военни, ама на тези в САЩ не участват български. Затова тук има Била, Кауфланд, Лидъл и всякакви чужди вериги, а наши на запад няма. А иначе си говорим за партньорство, само дето не така се наричат отношенията между ездача и яздения. Затова ще ни експлоатират чужди корпорации и родни продажни изедници. Докато гледаме все „аз“ да съм добре, а „Ние“ съществува само в учебниците по литература и понякога по история, оправията и тя ще в такава. Фалшиво харвардска. Та така.  


Коментари (8)

Ник* Неглижирай!
06.05.2022 23:40 / Отговор
Гражданин Доста елементарно
07.05.2022 00:45 / Отговор
За Тараторчо нищо За какво искате да протестирате бе, смотаняци?
Нали си ги избрахте хардуварските дебили с машините от Мадуро, а сега нека да ви управляват, докато пукясате до крак.
07.05.2022 02:25 / Отговор
РУМЕН ПРАВИЛНО!
07.05.2022 07:30
Сид Сами си избрахте Подмяната и сега изпукайте заедно с Кирчо Кокорчо Пинокио Гнома госпожа Лъжа Румен Гривна и Червенобузко
07.05.2022 08:02 / Отговор
Сид А забравих Дългия ама той вече е умрял
07.05.2022 08:05 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още