Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Скандал“: Директорът на БНР с фалшиви удостоверения. В схемата е и Бабикян

Общество

„Скандал“: Директорът на БНР с фалшиви удостоверения. В схемата е и Бабикян

Скандал: Директорът на БНР с фалшиви удостоверения. В схемата е и Бабикян - Tribune.bg
Снимка:

Членовете на Съвета за електронни медии са назначили Андон Балтаков за генерален директор на БНР с неистински документ за трудов стаж, пише "Скандал". Това става ясно от представеното удостоверение за пенсиониране – УП-30. На бланката пише, че е издадено през далечната 1995 г., но въпросният формуляр е в интернет пространството от 2007. Бланката на УП-30 през 90-те години е бяла или зелена има баркод и е с напечатани години за издаване „199…“.

Представеното от Балтаков УП-30 няма изготвител и подпис на главен счетоводител, а това са задължителни реквизити.

Оказва се, че и няма юридическо лице „Радио Витоша“. Това е търговската марка, а лицензът през 1995 г. е издаден на Центъра за изследване на демокрацията. Друг важен момент, е че Балтаков както по време на конкурса, така и след като бе назначен за шеф на БНР, е имал действаща фирма, което също е в противоречие на Закона за радиото и телевизията.

Българската прокуратура следва незабавно да бъде сезирана, защото лицето Балтаков управлява 42 милиона обществени средства и продължава да нанася щети на бюджета. След като е с фалшиви документи и с фирма, забранено от Закона, СЕМ незабавно трябва да предприеме действия по предсрочно прекратяване на мандата. Ако не го стори, това означава, че членовете на СЕМ са знаели за неистинския документ и съзнателно са си затворили очите, а това е предположение за облага.

В схемата се твърди, че е забъркан пиарът Армен Бабикян, казват журналисти от радиото. Лидерът на "Отровното трио" през 90 те години е директор на радио Витоша, Варна. И като такъв е имал печат на радиото, какъвто е положен на съмнителното удостоверение. Освен това по време на конкурса за генерален директор на БНР, Бабикян е бил непрекъснато с Антон Балтаков и се е представял за негов пиар.

Неслучайно БНР толкова открито подкрепя протестите и се е превърнало в ведомствена радиоточка на Бабикян, Хаджигенов и Минеков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

БАБИКЯН, В АРМЕНИЯ ИМА НАРОДНО ВЪСТАНИЕ(С МНОГО КУРШУМИ)! МАРШ КЪМ БАРИКАДИТЕ!
ПОМАГАЙ НА АРМЕНСКИЯ НАРОД, ОТРОВЕН РУСКИ БЛЯД!
НЕ ПРЕЧИ НА БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ОТСКУБНАТ ОТ МЪРТВАТА РУСКА ХВАТКА!
СВОБОДНА ОТ РУСОФИЛИ БЪЛГАРИЯ НАПРЕД!!!
02.10.2020 15:19 / Отговор
12+3 БНР отдавна е котило на ДБ "интелектуалци",които ползват обществена медия за лични партийни пристрастия!
02.10.2020 16:31 / Отговор
Какво УП та това е млад човек? Вече напълно изтрещя този сайт. В НОИ отдавна има електронен регистър, и не искат УП. А само трудова книжка.
02.10.2020 16:36 / Отговор
Ало, компетентни! Регистъра на НОИ е от 1997 год. Ако в трудовата ти книжка за предишен период не е отразено ти искат Уп 30
02.10.2020 23:05
кесо Че БНР и БНТ винаги през всички тия 30 години са си били сред флагманите на комунистическата пропагандна машина. Именно те са образецът по който действат създадените след 10 ноември от БКП и ДС така наречени "независими" електронни медии и голяма част от кадрите в тях са минали през "школата" на първообразите на комунистическата пропаганда.
02.10.2020 17:29 / Отговор
Ник Именно тоя мръшляк не наказа репортерката от Благоевград Тахова и шефката й Каменичка за това, че гнусната мисирка нарече Б.Б. шибаняк! Изми си ръцете със сълзливо интеренет писанийце и дотам! И тримата са за уволнение!!!
02.10.2020 19:26 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати