Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Скандал с билбордовете „Няма страшно, това е просто любов“

Общество

Скандал с билбордовете „Няма страшно, това е просто любов“

Свалиха ги във Варна, жители подавали по 70 сигнала на ден

Билбордове от кампания за толерантност към еднополовите двойки, предизвика сериозни скандали. Във Варна те бяха свалени заради сигнали от страна на граждани. Един от плакатите беше залят с боя от недоволни, съобщава БТВ.

От общината са категорични, че съдържанието не е нарушавало общинската наредба, но са разпоредели свалянето на винила.

Според Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот”, която инициира кампания да се подават сигнали срещу билбордовете, те склонявали към разврат и блудствени действия и са в нарушение на Наказателния кодекс.

„Какво ще си помислят 2 малки деца? Детската психика е изключително уязвима”, изтъкна тя.

„Не е допустимо да имаме откровена пропаганда на хомосексуални отношения, и то да се прави по начин, чрез който постепенно това да ни бъде налагано като някаква норма”, каза и общинският съветник във Варна Костадин  Костадинов.

 „Тези плакати не противоречат по никакъв начин на установените правила за външна реклама. Тяхното сваляне и вандализиране е това, което е подсъдимо и неправомерно. Не мисля, че една прегръдка между двама мъже е нещо скандално, порнографско или призоваващо към разврат”, категоричен беше Симеон Василев от фондация „Глас”, организатор на кампанията.

По думите му целият проект е много по-голям и възлиза на около 150 000 евро.

„Обръщаме внимание на проблема с хомофобията, който е всепоглъщащ. Не можеш да покажеш едни чисто човешки отношения между двама души и да получиш реакция на злоба, агресия, хомофобия”, посочи той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема