Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Скандал в БСП: Социалисти скочиха на водещ, сравнил английския на Радев с Борат (ВИДЕО)

Общество

Скандал в БСП: Социалисти скочиха на водещ, сравнил английския на Радев с Борат (ВИДЕО)

Скандал разтресе червените среди в понеделник. Поводът – критики към президента Румен Радев, излъчени по партийната телевизия.

„Не ми направи добро впечатление,  че е на английски език. Това да се покажеш, че знаеш английски… Абе, да му се не види, български президент си. Излез и кажи, каквото има да казваш на български. Сега, да говори на развален английски като Борат, някак си, не ми направи добро впечатление“, коментира водещият на БСТВ Стоил Рошкев последните изяви на държавния глава.

„Вярно е, че говори толкова лошо, че не може да си каже и малкото име на английски, но защо трябва да го прави“, недоумява е ефир журналистът и заяви, че според него, като българи, трябва да говорим на родния си език.

„Когато си държавен глава на една суверенна държава и говориш на чужд език, изглеждаш като индианец, който говори с големия бял брат на неговия език. Ако искаш да си представител на една изконна 1300-годишна нация, трябва да говориш на своя език, нищо, че може да знаеш 65 езика. Иначе изглеждаш като дивак. Президентът доста олекна“, заяви водещият в разговор със случаен зрител.

Думите на Рошкев бяха приети от видни лица на червените като знак, че Нинова лично напада президента – през вярната на нея партийна телевизия.

„Надявам се, че това „включване“ от страна на водещия е негова лична преценка и мнение и не представлява позиция на БСТВ. Казвам всичко това, защото телевизията е собственост на БСП и се издържа с партийната субсидия“, написа Кирил Добрев, според когото подобно мнение и епитети, използвани по адрес на държавния глава са „меко казани нелепи“.

„Да използваш подобни епитети спрямо президента на Република България и то в ефир, в който си благодарение на членския внос на стотици хиляди социалисти, е разочароващо, защото всеки един от тях е гласувал за Румен Радев с душа и сърце. Сигурен съм, че това ще нанесе сериозни щети върху имиджа на партията, което е напълно излишно в тези предизборни месеци“, написа Добрев в защита на президента.

Еленко Божков от Стратегическия съвет на президента също реагира остро.

„Вие не смеете да кихнете без благословия от високо. Признавате, че плювните ви в ефир са не заради грешки в протокола или лингвистични пропуски на Президента, а заради фантасмагоричните ви твърдения, които се опитвате да внушите на аудиторията си, но и това не е малко!“


Коментари (21)

ОЧАКВАНЕ......... ЖОРО - ИЗРОДА, УТРЕ ДА ПОВЕДЕ ПРОТЕСТ СРЕЩУ СТОИЛ РОШКЕВ, НАПРАВИЛ ПСИХО-РАДЕВ ЗА 2 СТОТИНКИ.
15.12.2020 23:22 / Отговор
Мнение Мисля че сравнението с Борат е некоректно!
Борат забавлява хората с неговият английски, докато задгробния английски на Фатмака може да ти докара само депресия, и пълно "блато" в главите на тези, които се опитат да го заслушат!
15.12.2020 23:52 / Отговор
хаха Няма нищо по-забавно орките на простата мутра Борисов, която не знае и грам чужди езици, да се подиграват на другите.
16.12.2020 08:24
. . . Оли, във Великобритания всяка чистачка говори английски! Иска се и малко акъл, ама ти няма откъде да го знаеш това! Както казваше Буров, "много хора знаят да четат и пишат, малко знаят да управляват"!
16.12.2020 09:12
Кумчо Вълчо Абе, тролове гербаджийски! Къде сте тръгнали да се мерите с президента ? На какво му отговаряте? Вие български не знаете , тръгнали тъпунгерите да правят оценки на английскя на президента!!! Я се покажете са чуем вашия английски? Смешници!
17.12.2020 00:30
Отговор А бе те в собствената му партия не го е'бават за слива, на тебе тролове ти се привиждат!
17.12.2020 04:42
ГРАД КОЗЛОДУЙ ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ е номер 1
16.12.2020 06:09 / Отговор
Мунчо Фатмака е на първото място за импийчмънт, прав си. –Босилеград като завършва на "град", значи е град - логично е?
–Тогава, какво е Козлодуй?
–Уй!
16.12.2020 07:12
Отговор Верно е , номер 1 е за ония 80%,според Иво Христов!
16.12.2020 09:17
Александър До миналата година вторият човек в ГЕРБ беше физкултурник, а сега мунчо иска да го засенчи.
16.12.2020 07:27 / Отговор
аха Радев говорил на английски ама колкото може да говори на български толкова е и английския!Трябва първо да научи майчиния език и, чак тогава да учи английския!Е значи трябва да се върне в 1-ви клас, а по-нататък към 8-ми клас английския!!!
16.12.2020 07:46 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати