Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служебният кабинет одобрил продажбата на луксозна вила във Велинград, купиха я за 51 хил. лв. (СНИМКИ)

Общество

Служебният кабинет одобрил продажбата на луксозна вила във Велинград, купиха я за 51 хил. лв. (СНИМКИ)

Служебният кабинет одобрил продажбата на луксозна вила във Велинград, купиха я за 51 хил. лв. (СНИМКИ) - Tribune.bg

Държавната белодробна болница „Света Петка Българска“ във Велинград е продала изключително изгоден имот с благословията на служебния кабинет.

Решението е взето в един от последните дни на кабинета „Донев“, съобщиха „Биволъ“.

Вилата е ситуирана в туристическата част на балнеокурорта, има застроена площ 132 кв. м., 3 спални, 2 бани, кът за хранене, напълно оборудвана кухня и тераса с изглед към планината.

„Villa The Lodge“, както се казва имотът, разполага още със СПА център със сауна, джакузи, ведро и масажен кабинет, детска площадка и барбекю.

Началната цена на търга за имота е била 40 999 лв без ДДС., а според системата за електронни търгове той е купен вчера за сумата от 51 125 лв.

Новият собственик е физическото лице Виктор Рашев, който на този етап не е идентифициран, но името съвпада с това на известен столичен адвокат.

Решението за продажбата е взето от Министерския съвет на 26 април тази година - дни преди служебният кабинет да сдаде властта, информира „Сега“.

Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска“ във Велинград официално е собственик на сградата от 2011 г. Иначе вилата е построена през 1938 г.

От страна на лечебното заведение е извършен ремонт на къщата през 2012 г. - положена е външна изолация и е подменена прозоречната дограма.

За ремонти вътре в сградата собственикът болница „Света Петка Българска“ не е инвестирал средства повече от 15 години, твърди бившият министър на здравеопазването в служебния кабинет д-р Асен Меджидиев в отговор на парламентарен въпрос от депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков.

Справка в имотния регистър обаче показва, че въпросната вила не представлява разход за държавната болницата, тъй като през 2021 г. е била отдадена под наем за 10 години на дружеството „Холидейинвест“ на туристическия бос от Царево Кирил Йовнов, който също участва в търга за закупуването, но го губи.

Доскоро вилата се е отдавала през сайта Booking, но в момента е посочена като недостъпна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати