Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Скандалният клип на „Алма матер“ е свален

Общество

Скандалният клип на „Алма матер“ е свален

Снимка:

СУ: Не отговаря на академичния тон

След като спорно видео на студентската телевизия „Алма матер“ за набиране на стажанти предизвика негативни коментира, клипът бе свален от интернет. До това се стигна и след намеса на ръководството на Софийския университет. „Стилистиката и посланието на клипа не са в съответствие с академичния тон, който се очаква от всяко звено на най-стария и най-авторитетен университет в страната“  - това се посочва в позиция на Управителния и Програмния съвет на Телевизия „Алма матер“.

От университетът посочват още, че целта не е била да отправи погрешно послание. Във видеото шефът на студентската телевизия актьорът Башар Рахал призоваваше младите хора, които искат да станат известни да се явят на кастинг за стаж.

„Целта на кастинга е да се намерят най-способните и талантливи млади хора, които с оригинални идеи и много работа да позволят Телевизия „Алма матер“ да стане интересна и гледана телевизия. Всички членове на двата съвета изразиха мнение, че тези важни цели не могат да бъдат постигнати с нарушаване на добрия тон и вкус и с послания, които не съответстват на високата мисия на Софийския университет“, се посочва в позицията.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема