Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Супер скандал с Wizz Air: Самолет за София кацна във Варна и заряза пътниците (ВИДЕО)

Общество

Супер скандал с Wizz Air: Самолет за София кацна във Варна и заряза пътниците (ВИДЕО)

Супер скандал с Wizz Air: Самолет за София кацна във Варна и заряза пътниците (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Пасажеритe отказаха да слязат и се барикадираха в самолета, заплашвани са да ги свалят с белезници

За скандално отношение към пътници от страна на нискотарифната авиокомпания Wizz Air алармираха пътници. Самолетът им кацнал във Варна, вместо в София, без да ги уведомят предварително.

Според пътувалите български граждани машината е излетяла със закъснение от 3 часа от Абу Даби в петък.

Това довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план заради ремонт на столичното летище. Според засегнатите от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на грешното летище.

„Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите“, обяснява една от жените, която отказала да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на „Гранична полиция“ , които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, че ще слязат от него с белезници, съобщава агенция „Фокус“.

От Wizz Air още няма коментар на случката. Вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев е разпоредил проверка на ситуацията.

 „Наредих на ръководството на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ да извърши щателна проверка на причините, довели до ситуацията на летище Варна, при която пътници са отказали да слязат от самолета.

Най-вече държа да бъде изяснено от проверяващите дали са спазени правата на пътниците“, отбелязва вицепремиерът Христо Алексиев. Той допълва, че при установяване на нарушение ще бъдат предприети необходимите законови действия.

 

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати