Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Скоро личните лекари ще заявяват количества ваксини в електронна платформа

Общество

Скоро личните лекари ще заявяват количества ваксини в електронна платформа

Скоро личните лекари ще заявяват количества ваксини в електронна платформа - Tribune.bg
Снимка:

Личните лекари ще заявяват през електронна платформа необходимите им количества от ваксините срещу Covid-19. Очаква се системата да заработи скоро, каза зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

Той поясни, че личните лекари ще подават заявките с електронен подпис, а разпределението ще е в зависимост от наличните количества от различни видове ваксини:

„Понеже не може на един общопрактикуващ лекар, ако има нужда от 5 флакона, да му се дадат 5, а друг да има нужда от 2, но да не му се даде нито един, тази система ще нарежда по времето, по което е зададена молбата, по един флакон, докато се изчерпи последният заявил. Ако броят на флаконите са повече, се започва пак по същия хронологичен ред“

По думите му затруднението е за хората, ваксинирали се в друг град да си поставят втората доза при личния лекар идва то това, че срещу всяка заявена доза има конкретно име, важно е дали има наличност от определената ваксина и е възможно на някой друг се постави съответният препарат, но само ако има в излишък.

„Да, проблем има, но той не е нерешим. В най-скоро време ще се случи да има достатъчен брой от всички ваксини в България и всяко едно лечебно заведение ще може да ги заявява“, обясни той. 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети