Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Скоро става ясно дали пролетните ваканции на учениците ще са две -през април и май

Общество

Скоро става ясно дали пролетните ваканции на учениците ще са две -през април и май

Снимка:

Образователният министър беше в Шумен, където стана ясно, че предложен за водач на листата на ГЕРБ в града

Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две - от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев в Шумен, където официално откри нови STEM центрове за иновативно обучение в две училища.

Предложението все още не е окончателно одобрено, но се обсъжда, а според министъра има и предимства, като това, че ще има една по-кратка и една по-дълга ваканция, освен това се обхващат и дните около Гергьовден.

„Обхващаме 5 и 7 май, които няма да бъдат пълноценни учебни дни в другия случай, ако останат разпокъсани“, коментира просветният министър.

По думите му няма да има промени в образователния материал, тъй като няма тематично изоставане за учениците от 12 клас, които ще завършат средното си образование тази година и им предстоят матури. Вторият семестър на студентите ще започне хибридно. Особено ще се държи на практическите занятия на студентите по медицина и специалностите, чиято дейност се базира на практиката в реална среда. ВУЗ-овете все пак ще имат самостоятелност да вземат решения според епидемичната ситуация в самото учебно заведение.

Малките ученици от 1 до 4 клас ще продължат да се обучават присъствено.

По време на посещението стана яснои и че Красимир Вълчев е предложен за водач на листата на ГЕРБ в Шумен за предстоящите парламентарни избори, обяви областният лидер на партията и кмет на града Любомир Христов. По думите му в четвъртък вечерта изпълнителната комисия е утвърдила листата на ГЕРБ Шумен. Самият Вълчев не коментира номинацията си.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още