Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Слънчево и топло време, температурите стигат до 25 градуса

Общество

Слънчево и топло време, температурите стигат до 25 градуса

Слънчево и топло време, температурите стигат до 25 градуса - Tribune.bg
Снимка:

Предстоящите почивни дни ще са преобладаващо слънчеви с температури, характерни за сезона. В ранните часове, типично за есента ще има условия за понижена видимост покрай някои водоеми, в низините и котловините. В събота до обяд ще има по-значителна облачност около крайбрежието, където е възможно да препръска слаб дъжд, с по-голяма вероятност на Юг от Бургас. Над останалата част от страната – слънчево с традиционната следобедна облачност. Вятърът – по-осезаем в областите около Черноморието. Дневните температури – между 20 и 25 градуса.

В неделя в хода на деня облаците ще са повече, но валежи не се очакват. Тихо време със следобедни температури без особена промяна спрямо съботните.

Област с ниско атмосферно налягане над Адриатическо море ще създаде динамика в атмосферата в първата половина на следващата седмица. В понеделник облачността от запад ще се увеличи, но превалявания се очакват най-вече в планините на Югозапад. Във вторник, сряда и четвъртък такива ще има на повече места, но отново предимно в Западна и Централна България.

Към края на следващата седмица вероятността за валежи ще намалява. В самия край на периода температурите ще се повишават с тенденция за сиромашко лято около 17-18 октомври. Предварителните прогнози на метеорологичните модели обещават термометрите да покажат около и над 25 градуса в някои традиционно топли райони.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати