Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След 12 часа издирване: Откриха Владимир Каролев в Пирин, състоянието му е много тежко

Общество

След 12 часа издирване: Откриха Владимир Каролев в Пирин, състоянието му е много тежко

Снимка:

Икономистът Владимир Каролев е бил открит от спасителите в Пирин. Той изчезна в неделя, докато кара сноуборд в планината.

Издирването е продължило 12 часа. Намерен е бил в 00:40 часа. Каролев е бил в безпомощно състояние. Не е бил в съзнание. От падането е припаднал и е останал на мястото, докато е бил открит. В 04.30 е предаден на Спешна помощ.

Приет е в болницата в Разлог.

Каролев е с политравма, има счупен череп, мозъчни кръвоизливи и травми на гръдния кош. В момента се реанимира, на по-късен етап ще бъде ясно дали и кога ще бъде транспортиран за столичната болница "Пиригов".

Методи Баневски, дежурен в планинската спасителна служба – Банско, обясни, че Каролев е бил на ски по Тодорин връх и към 12 ч. е тръгнал по улеите. „Теренът, в който е намерен е със стръмни улеи и камъни, явно се е подхлъзнал и е паднал“, посочи още планинският спасител.

Предполага се, че се е наранил след падане, продължило около 400 метра, на стръмен терен, вероятно при подхлъзване.

Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. Те определят Каролев като много опитен планинар, но и подчертават, че в момента планината е много опасна.

„Много рядко кара сам. Обикновено винаги има някой с него. Било то и с още един човек. Владо е планинар от доста години, може би 40. Винаги е подхождал отговорно, даже сме си говорили как се реагира в подобни ситуации“, разказа пред bTV Горан Иванов, приятел на финансиста.

По думите му Каролоев винаги кара по ръба на улеите, така че при лавинна опасност да не бъде засегнат.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още