Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След 7 клас: Най-желана в София е Испанската гимназия

Общество

След 7 клас: Най-желана в София е Испанската гимназия

Снимка:

Софийската математическа гимназия отново е с най-висок бал

Най-голям интерес сред кандидатстващите след 7 клас в София има към езиковите паралелки. Най-много ученици са поискали да учат в паралелки с испански език. Това стана ясно при представянето на резултатите от първо класиране на изпитите след 7 клас.

„Най-много желания са подадени за Испанската гимназия - 2101 ученици. На второ място е 22 СЕУ - 2085 ученика са го пожелали. На трето място - 32 СУИЧЕ с 1992. В 9. Френска езикова гимназия има 1923 заявления, на 5-о място е Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ с 1921 ученици“, съобщи началникът на РУО – София-град Ваня Кастрева.

Гимназията, в която се влиза с най-висок бал, е Софийската математическа гимназия.

„Паралелката с най-висок минимален бал от 490.500 т. е в Софийската математическа гимназия - профил „Математически” с интензивно изучаване на немски език. Това е балът на последното прието дете“, обясни Кастрева. Максималният бал тази година е 500.

При професионалното образование най-желана е Националната търговско-банкова гимназия, със специалността си „Банково дело“ с английски език, следвана от тяхната друга специалност „Електронна търговия“. На трето място е Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ със специалност „Системно програмиране“ с английски език.

Оказва се и че все повече ученици искат да учат в столицата 7% от кандидатствалите да учат в София са учениците от страната.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Той беше подложен на силна критика заради изоставянето на кюрдите преди турската офанзива в Северна Сирия

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив