Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След акцията по събарянето на незаконни бунгала, Министър Милошев смята, че условията за къмпингуване са "чудесни"

Общество

След акцията по събарянето на незаконни бунгала, Министър Милошев смята, че условията за къмпингуване са "чудесни"

След акцията по събарянето на незаконни бунгала, Министър Милошев смята, че условията за къмпингуване са чудесни - Tribune.bg
Снимка:

В рамките на своята обиколка по Южното Черноморие министър Евтим Милошев посети къмпинги в община Царево, които предлагат различен тип лятна почивка и алтернатива за повече досег с природата. Кметът на града Марин Киров представи на министър Милошев и добрия, и лошия пример, когато се заговори за къмпингуване у нас.

Министърът посети къмпинга „Якото място“ в близост до плаж „Корал“, в който преди дни започна премахване на незаконни постройки, за да се запознае със ситуацията на място, съобщиха от МТ. По думите на Марин Киров, къмпингът действително предоставя условия за почивка, но е напълно незаконен. Няма канализация и съществува в нарушение от години. Първите сигнали за нарушения и проверките по тях са започнали през 2022 г. Кметът разясни детайли по казуса, като посочи, че има съдебно решение да бъдат премахнати общо 154 незаконни бунгала и постройки, разположени върху общински, държавен горски терен и частни имоти. Част от този къмпинг попада и в новата 500-метрова зона, забранена за всякакъв вид строителство и преместваеми обекти, след последните помени в ЗУЧК.

По време на обиколката беше представен и добрият пример с добрите практики на къмпинг „Гардения“, който предлага модерно организирано и социализирано пространство за любителите на такъв тип ваканция.

Нека не говорим само за проблеми, имаме и решения. Като община ние подкрепяме изграждането на къмпинги като алтернатива на презастрояването, но разбира се, апелираме това да бъде законно“, каза кметът Марин Киров.

Той поясни, че къмпинг „Гардения“ е разположен върху урегулиран имот, а не на земеделски земи. Има изградена канализация, а инвеститорът е предпочел вместо да се възползва от полученото разрешително и да построи огромен хотел от 40 хиляди квадрата, е предпочел на притежаваните 30 дка да развие една модерна идея, която има все повече привърженици. Къмпингът разполага с медицински център, с 8 дка паркинг извън къмпинга, със спортни игрища, детски съоръжения и много пространство. Предлага различен тип условия за настаняване – от луксозни бунгала, каравани до подготвени места за палатки и отделен кемпер стоп.

Това, което видяхме в къмпинг „Гардения“, по нищо не отстъпва на къмпингите, които сме виждали в южната ни съседка и толкова се харесват на българските туристи. Начинът, по който е организирано пространството за отдих, доказва, че и у нас има чудесни условия за къмпингуване на европейско ниво, подчертаха министър Милошев и неговият домакин.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати