Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След бедствието в Триград масово се анулират резервации за Нова година

Общество

След бедствието в Триград масово се анулират резервации за Нова година

След бедствието в Триград масово се анулират резервации за Нова година - Tribune.bg
Снимка:

След бедствието в Триград масово се анулират резервации за Нова година, съобщи БНТ. Жителите на града са направили протестна подписка с искане за спешно възстановяване на пътя.

„Имаме много анулирани резервации. Ние пуснахме оферта с 30% отстъпка за заемане на местата за Нова година на хората, които се отказаха, но и 50 % да пуснем, ние предполагаме, че отново ще останем без резервации“, изтъква Радост Караиванова, собственик на вила в Триград.

Местните хора настояват за мерки, които да подкрепят бизнеса след природното бедствие.

„Нашите нови искания към местната власт са да бъдат отпуснати средства за хората, които остават без работа и на които не можем да плащаме заплати и за бизнеса, който ще остане затворен или ще работи със слаби темпове“, призова Караиванова. Междувременно ситуацията в Триград продължава да бъде тревожна.

„За кратко се зарадвахме миналия петък, когато оправиха проблема с водата, но още същия ден разбрахме, че преминаването през пътя към Триград ще остане затруднено чак до пролетта“, отбелязва Радостина Караиванова. По думите ѝ все още не се предприемат ремонтни дейности.

Жителите на Триград очакват временно решение и осигуряване на достъп през най-рисковия участък, през който е забранено преминаването.

„Ние сме в бойна готовност за протестни мероприятия, но за момента ги отлагаме, тъй като срещаме разбиране на проблемите ни в лицето на кмета на община Девин и заместник-кмета, които бяха на среща с местните жители“, посочва Караиванова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати