Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След катастрофа: Военен пилот се бори, за да раздвижи ръката си

Общество

След катастрофа: Военен пилот се бори, за да раздвижи ръката си

След катастрофа: Военен пилот се бори, за да раздвижи ръката си - Tribune.bg

Пилот от военновъздушните сили се нуждае от помощ, за да може да лети отново. След тежък инцидент на пътя и десетки операции едната му ръка все още е неподвижна. Затова колеги на старши лейтенант Димов от авиобаза „Враждебна” и негови приятели започнаха кампания, съобщава NovaNews.

„Той се удря с мотора си в кола. При удара, среща автомобила с част от тялото и силата, която се връща в обратна посока, обръща сърцето от лявата на дясната страна. След което е извършена много спешна медицинска интервенция. Това е вторият случай, който е успешен и сърцето се връща в лявата част”, обясни кап. Николай Калайджиев.

Животът на 29-годишния старши лейтенант Димов спасяват в „Пирогов”. След две седмици медикаментоза кома, той отново отваря очи. Лявата му ръка обаче не се движи. През следващите месеци пилотът претърпява още интервенции на други места за възстановяване на нервната проводимост - за жалост, неуспешни.

„Най-реалистичните шансове се дават от германска клиника, която е специализирана точно в такъв вид операции”, каза майор Добрин Иванов.

„Немската клиника предлага да се извършат минимум две операции. Те са на стойност 25 000 евро всяка една. Трябва да се присади нерв”, добави кап. Георги Пъшев.

Това е сума, с която семейството на летеца не разполага. Колеги и приятели успяват да съберат половината, но се нуждаят и от малко чужда помощ, за видят отново 29-годишния си колега на работното му място - в кабината на самолета. Затова се обръщат за помощ към медиите.

„Днес гледах този репортаж в обедната емисия на #novanews“, написа в профила си в социалните мрежи Христо Гаджев от ГЕРБ.

„Веднага след това се свързах с постоянния секретар на отбраната Антон Ластарджиев. МО има механизъм и възможност да подпомага лечението на военнослужещи. Благодарение на реакцията му, от Авиобаза „Враждебна“ ще подадат документи за финансиране на оставащата част от лечението му от МО. Убеден съм, че дали министър Каракачанов, или следващият министър веднага ще ги одобри, за да може един млад офицер да продължи службата си в Българската армия!“, написа Гаджев.


Етикети пилот

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети